Informatii pentru pacienti

INTRODUCERE
Medicii din clinica noastra sunt interesati sa va ofere o experienta la stomatolog cat mai placuta si cu rezultate optime chiar de la prima intalnire.
Prima consultatie este gratuita si consta in diagnosticul preliminar, prezentarea variantelor de tratament , a materialelor si costurilor aferenta. De asemenea se recomanda o radiografie digitala. In cazul uregentelor acestea se rezolva cu predilectie. O mare parte din maopere pot fi efectuate in aceasta sedinta sau chiar in aceeasi zi. Un tratament mai complex va necesita o evaluare mai amanuntia si o a-2a sau a-3a programare.

Puteti sa ne ajutati cu urmatoarele informatii :

 • radiografii anterioare
 • o lista a medicamentelor pe care le luati in prezent
 • important: informati medicul asupra starii prezente : diabet, hipertensiune, infarct miocardic recent, atac vascular cerebral, alergii diverse, tratament cu anticoagulante, stare de graviditate.
 • in cazul in care vi se va face anestezie locala este bine sa mancati inainte de prezentarea la stomatolog, sa reduceti consumul de cofeina si antialgice.

PROGRAMARILE
Se vor face cat mai promt posibil, iar daca aveti dureri sau situatii de uregenta veti fii vazut pe loc de un medic. Incercam pe cat de mult putem sa respectam programarile si sa nu va facem sa asteptati. Din cauza faptului ca medicii executa mai multe tipuri de servicii dentare, in anumite situatii timpul acordat unui pacient se poate prelungi. Apreciem daca veti trata cu calm si intelegere situatii de acet gen.

POLITICA FINANCIARA
Pentru lucrarile mai costisitoare putem acorda credite fara dobinda prin carduri bancare (de ex.Alphabank) si de asemenea plata in rate la cabinet pe durata tratamentului.

CONTROLUL INFECTIEI
Controlul infectiei protejeaza atat pacientii cat si medicii. Puteti sa puneti intrebari sa primiti raspuns pe loc in acest sens. Masurile de prevenire a raspandirii infectiilor sunt:

 • sapun de maini dezinfectant                                               aparat dentar
 • manusi si masca faciala de unica folosinta
 • dezinfectanti chimici pentru suprafete
 • dezinfectia aerului din incaperi cu formol, lunar
 • sterilizarea echipamentului si intrumentarului
 • materiale de unica folosinta
 • prelevarea de probe si analiza microbiana anuala de catre DSV

TEHNOLOGIE
Camera intraorala – camera intraorala este o camera video foarte mica care permite vizualizarea clara si precisa a cavitatii orale. Imaginea marita pe monitor va da detalii care altfel ar putea fi omise la examenul cu oglinda.
Apex finder -ul este un dispozitiv electronic care permite masurarea cu acuratete mai mare a lungimii radacinilor dentare in timpul tratamentului pe canal. In acest fel nervul este scos mai precis, iar durerile postoperatorii dispar.
Radiografia digitala permite vizualizarea pe calculator a regiunilor inspectate, programele utilizate permitand masuratori reale ale dintilor si oaselor alveolare, simulari ale tratmentelor ulterioare precum si arhivarea concluziilor in fisa pacientului.